Din ciclul „Magistratura pentru toţi”

 

Imbulzeala la portile magistraturii, care de data aceasta au si cedat.

CSM a suplimentat numarul de posturi pentru concursul de admitere directa in magistratura, dupa abrogarea procedurii prin interviu.

Ma uitam pe rezervarile facute de INM pentru cei cu 5 ani vechime la hotel Capitol sau Ibis.

Tariful pe zi este in medie de 75 de euro. Asa cum cred eu, acesti bani sunt platiti de CSM, via INM, pentru ca oamenii au fost numiti de Presedinte si probabil apar detasati. Sper sa nu gresesc.

Ei sunt in medie 100 de oameni cu cazare, judecatori si procurori .

Sa inmultim asadar 100 cu 75 euro x 25 de zile (6 iulie – 1 august) sa vedem ce rezultat avem… 187.500 de euro!!

Si acum, stau si ma gandesc cat cheltuie INM cu caminul auditorilor intr-un an. Nu mai spun ca auditorii platesc din „bursa” toate cheltuielile lunare. Probabil banii cheltuiti intr-o luna cu „infuzia” de experienta si forta de munca, cei 187.500 de euro!!, ar fi ajuns pentru a plati bursa de 1500 de lei pentru vreo 30 de auditori pe doi ani (am calculat si asta).

Nu mai punem la socoteala faptul ca in aceasta perioada noii magistrati au salariu de definitiv, corespunzator vechimii lor de 5 anisori, iar un stagiar trecut prin INM isi rupe coatele pentru 19 milioane si mai are de trecut si un examen de capacitate, mult mai greu decat testul de cunostinte generale dat de ei.

Daca nu v-am pierdut pana aici, va intreb:

De ce avea atata nevoie CSM de oamenii astia daca in raportul pe anul 2007 ne informeaza la pagina 263 ca sunt 144 posturi de judecator libere la judecatorii in care – evident – puteau fi numiti absolventii INM (cam 80-90) ?!?

In plus, CSM ne anunta triumfator ca mai exista doar 2 posturi vacante dupa aceasta „isprava”, asa ca ne gandim serios daca nu inchidem INM de anul asta, luandu-se in discutie reducerea numarului la admitere sau chiar organizarea admiterii din doi in doi ani.

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s