Forum pentru dialogul judecătorilor cu justiţiabilii

Forum pentru dialogul judecatorilor cu justitiabilii găzduit de Juridice.ro cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile (25 octombrie).

Felicitări colegilor de la Tribunalul Vrancea pentru initiativă!

Daca nu as fi prins de examenul de definitivat m-aş alătura discuţiilor. Măcar ca justiţiabil aş scrie două vorbe… 🙂 Glumesc, bineînţeles. Voi urmări cu interes dezbaterile.

Forumul va fi deschis doar vineri, 24 octombrie 2008, în intervalul orar 09:00-15:00.

Să fie de bun augur!

 

Anunțuri

2 gânduri despre „Forum pentru dialogul judecătorilor cu justiţiabilii

  1. in toate discutiile sa facut referire la legea salarizarii din germania. aici sa gasesc referinte http://oeffentlicher-dienst.info/ sau http://de.wikipedia.org/wiki/Besoldung
    As dori sa precizes ca 1- alesi nu au cum sa fie incadrati intro o lege cu bugetari, indemnizatia lor (ca nu e vorba de salariu) tine de legile de functionare al institutilor respective. O lege care ar prevedea aceasi conditie intre bugetari si demnitari ar incalca nu stiu cate normele europeane si ar castiga usor orce proces la instantele Ue. 2- germania e stat federal-in legea se prevede un diferentier intre regiunile in functie de costul vietii. 3- legea prevede categoria A care merge de A2 pina A16, categoria B1 pina B11, Categoria R(judecatori) R1-R10 Categoria W (profesori) de la W1 la W3.
    sa dam ctv exemple legea prevede perioda de formare de minim 6 luni la 3 ani, perioda de proba inainte de a semna contract de angajare trece de la 1 an la 3 ani. Judecatori au drept la paza si multe alte. sa face distinctia intre functile la care pot sa acesezi fara studi superiore dar daca faci universitate poate sa cresti(ex politist poate se inceapa de la ultima treapta pina la sef de politia atunci intra in categoria A) bugetari care trebuie sa fie licentiati pentru postul respictiv (functionari din ministere categoria B sau profesori W). Adica o chestie seriosa, fata de prostia care se discute aic.

  2. În ultimii ani, drepturile magistraților sunt nesocotite sistematic chiar de către CSM, forul care ar trebui să vegheze la buna desfășurare a proceselor. În ce condiții ar putea fi garantate drepturile justițiabililor? Justiția nu poate fi independentă, imparțială și favorabilă reprezentării echitabile a justițiabililor atât timp cât funcționează în condiții precare, dată fiind dezorganizarea politicii de personal și deciziile administrative arbitrare ale CSM. Iată un ghid al drepturilor magistraților din Franța publicat de sindicatul magistraților:

    http://www.syndicat-magistrature.org/IMG/pdf/Guides-des-droits-des-magistrats-Ed_2013-web.pdf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s