Repartiţia magistraţilor definitivi – update

csm-romaniaPlenul CSM a decis în unanimitate că repartiţia se face cu respectarea principiului priorităţii în cadrul fiecărei specializări datorită faptului că anul acesta procedura de organizare a examenului impunea existenţa a două variante de examen, diferenţiat pentru procurori şi judecători, şi nu s-a dat posibilitatea candidaţilor de a opta de la început pentru varianta de examen dorită. Nu a fost vorba despre vreo modificare a textelor legale, ci de o interpretare a acestora.

Judecătorii au optat pentru posturile de judecători, iar procurorii pentru posturile de procuror şi, ulterior, pentru posturile de judecător rămase.

Practic soluţia plenului CSM a dovedit azi că amânarea intempestivă a repartiţiei era justificată şi că obiecţiunile erau întemeiate. Această situaţie putea fi însă evitată prin publicarea pe site a datei repartiţiei cu o săptămână înainte, însoţită de clasament şi reguli, pentru a nu-i obliga pe cei care au venit în Bucureşti de la sute de kilometri să-şi prelungească şederea mai mult decât putea fi prevăzut.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s